View: 573|Reply: 2

failing to upload code in arduino MEGA 2560

[Copy link]

1

Threads

1

Posts

5

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
5
Post time 2018-10-8 18:31:31 | Show all posts |Read mode
Edited by 1538994012 at 2018-10-8 07:59 PM

Im trying to uploade code in my arduino board baught recently. And my first experience with it doesn't work. What can i do?? i have followed steps like compile , select port then upload but it doesn't work. The error is : avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
Reply

Use magic Report

5

Threads

41

Posts

550

Credits

Senior member

Rank: 4

Credits
550
Post time 2018-11-3 18:34:50 | Show all posts
This general situation can be tried to do this:
Is the COM number selected in the Arduino IDE 2560 board?
If the COM number is 2560 board, please try the following
One: restart the computer and try it in the download;
Second: Check if the digital 0 pin and digital 1 pin of the 2560 board are connected to other circuits. If the external circuits are connected to these two pins when downloading the program, the program upload will be affected.
Reply

Use magic Report

0

Threads

1

Posts

6

Credits

Newbie

Rank: 1

Credits
6
Post time 2019-4-22 20:18:20 | Show all posts
I have been trying to upload a simple sketch but with no luck. The mega 2560 led at pin 13 is on and rx led blinks. The Com Port 3 on computer and on the arduino softwere match. I have reloaded, restart, reinstall com port drivers time and time again. if your product demands me to press the reset button at the correct time every time it does an upload-is not going to happen.
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer
Need a solution.I'm Using windows 7 32 bit.

BN: Arduino/Genuino Mega or Mega 2560
VID: 0x2341
PID: 0x0042
SN: 857333237393519150E1
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Sign Up

Points Rules